Продукти: (за 4 порции)
• 4 пъстърви
• 1 к.ч. бяло вино
• 1 главичка лук
• 1 морков
• 1 парче целина
• 1 скилидка чесън
• 1-2 к.ч. олио
• 1 лимон
• сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме изчистените пъстърви и ги изпържваме в част от олиото.
Нарязваме лука на колелца и го запържваме в останалото олио заедно със ситно нарязаните зеленчуци. Прехвърляме сместа в тавичка, прибавяме рибата, наливаме виното и печем в умерена фурна.
Сервираме пъстървите залети с прецедения сок и гарнирани с парченца от лимона.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...