Продукти: (за 8 порции)
• 8 малки скумрии
• 1 ч.ч. сухо бяло вино
• 1 ч.ч. оцет
• 1 ч.ч. вода
• 1 морков
• 2 глави лук
• 1 скилидка чесън
• 1 дафинов лист
• 1 ч.л. смлян кориандър
• магданоз, мащерка
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нареждаме рибите плътно една до друга в правоъгълна тавичка.
Смесваме виното, оцета и водата и ги варим около 15 мин заедно с почистените и нарязани на кръгчета лук и морков, чесъна, дафиновия лист, кориандъра, ситно нарязаните мащерка и магданоз, черен пипер и сол на вкус. Сваляме сместа от огъня и я оставяме да изстине.
Заливаме скумриите с охладената и прецедена марината. Покриваме тавичката с алуминиево фолио и я слагаме в студена фурна. Загряваме бавно фурната, докато ястието заври. Веднага след това изваждаме тавичката, но оставяме рибата да изстине напълно в бульона преди да я поднесем.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...