Продукти: (за 4 порции)
• 4 пъстърви
• 40 г краве масло
• 100 г бадемови ядки
• 1 к.ч. коняк
• 2 портокала
• 2-3 скилидки чесън
• 1 дафинов лист
• 3-4 стръка босилек
• 2 стръка джоджен
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Смесваме натрошения дафинов лист със ситно нарязаните джоджен, босилек и чесън. Разпределяме тази смес във вътрешноста на четирите риби.
Нареждаме пъстървите в тавичка, обилно намазана с мазнина. Поръсваме със счуканите бадеми, сол и черен пипер на вкус.
Смесваме коняка със сока, който сме изцедили от портокалите, и заливаме рибата с тази смес. Печем 30 мин в умерена фурна.
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...