Кулинарни рецепти » Украинска рибена солянка

 Украинска рибена солянка

Продукти:

• 1 кг прясно или кисело зеле
• 4 с.л. доматено пюре
• 4 с.л. олио
• 3 глави лук
• 1 с.л. захар
• 500 г рибено филе
• 40 г краве масло
• 40 г галета
• 5 кисели краставички
• 2 глави лук
• 1 ч.л. брашно
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Задушаваме нарязаното зеле заедно с 1 глава ситно нарязан лук, захарта, олиото и 2 с.л. доматено пюре, размито в малко вода. Отделно изпържваме останалия ситно нарязан лук в малко сгорещено масло.

Нарязваме почистената риба на парчета, посоляваме, поръсваме с черен пипер и прибавяме нарязаните на парченца кисели краставички (може да отстраним семенната им част), останалото доматеното пюре, изпържения лук, 250 мл вода и 2 дафинови листа. Захлупваме и задушаваме 15-20 минути. Добавяме внимателно брашното, смесено с 1 ч.л. масло и варим още 2-3 минути.

Разстиламе в тавичка 1/3 от зелето, върху него слагаме рибата с прибавките, поливаме със соса от рибата, покриваме с останалото зеле, поръсваме с галета, нареждаме парченца масло и печем 10 минути. Поднасяме солянката с маслини, резенчета лимон, вишни или боровинки от туршия и украсяваме с магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Начало