Продукти: • 500 г млади и свежи листа от глухарче • 2 глави лук • 1 к.ч. ориз • 2-3 с.л. зехтин • 2-3 скилидки чесън • 1 к.ч. доматен сок • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Варим листата десетина минути на тих огън, след което отцеждаме, но запазв...
Продукти: (за 4 порции) • 1 к.ч. олио • 2 връзки пресен лук • 1 ч.ч. настъргано сирене • 1 к.ч. ориз • 3 домата • 1 с.л. брашно • 3 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • 1 с.л. краве масло Начин на приготвяне: Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в олиото...
Продукти: (за 4 порции) • 1 връзка магданоз • 2 връзки пресен лук • 3 с.л. олио • 4 червени домата • 1 с.л. ситно нарязан копър • 1 ч.ч. настърган кашкавал • 2 яйца • 1 к.ч. прясно мляко • 3 с.л. галета • 2 с.л. краве масло • сол Начин на приготвяне:...
Продукти: (за 5 порции) • 300 г сирене • 30 г краве масло • 4 с.л. олио • 2 връзки пресен лук • 1 ч.ч. прясно мляко • 1 с.л. брашно • 2 яйца • магданоз, сол Начин на приготвяне: Нарязваме лука на дребно, сипваме го в тавичка заедно с олиото и 1 с.л. в...
Продукти: (за 4 порции) • 2 връзки пресен лук /само зелената част/ • 60 г краве масло • 200 г краве сирене • 6 яйца • 2 с.л. галета • 500 мл прясно мляко • стрита мащерка, сол Начин на приготвяне: Нарязваме сравнително едро зелената част на лука и задуш...
Продукти: (за 4 порции) • 12 глави едър лук • 1 ч. ч. смлени орехи • 3 с. л. олио • 1 к. ч. ориз • сол Начин на приготвяне: Опичаме главите лук както са с люспите в умерена фурна. След като изстинат, ги обелваме и издълбаваме вътрешността. Нарязваме я на си...
Прoдукти: • 1 кг дребни лукчета • 2-3 червени домата • 2-3 глави лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 глава чесън • 1/2 ч.ч. червено вино • 1 ч.л. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица, сол Начин на приготвяне: Нарязваме лука на дребно и го задушаваме в олиото...
Продукти: • 6 патладжанчета • 1 връзка босилек • 2 скилидки чесън • 1-2 с.л. зехтин • сол, черен пипер Начин на приготвяне: Слагаме в затоплената до 210 градуса фурна 4 патладжанчета за 30 минути. Срязваме ги на две, изваждаме месестата им част с лъжица и ...
Продукти: (за 4 порции) • 80 г маслини • 1глава лук • 250 г картофи • 1 морков • 1 парче целина • 200 г арпаджик • 150 г пресни гъби • 50 г ориз • 2 домата • 80 мл олио • 10-12 зърна черен пипер • магданоз, сол Начин на приготвяне: Нарязваме н...
Продукти: (за 4 порции) • 100 г маслини • 2 глави лук • 1 морков • половин глава целина • 200 г арпадджик • 200 г гъби • 1 к.ч. ориз • 4 картофа • 3 домата • 1 к.ч. олио • 1 к.ч. вино • 8-10 зърна черен пипер • магданоз, сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кг пресен лук • 70 мл олио • 80 г краве масло • 150 г домати • 150 г картофи • 1 с.л. брашно • магданоз, сол Начин на приготвяне: Изчистваме, нарязваме и задушаваме в мазнина бялата част на лука. Прибавяме нарязаните на дребно домати и зе...
Продукти: • 3 дюли • 2 стръка праз • 3 картофа • 2-3 с.л. олио • 2 ч.л. доматено пюре • 1 ч.л. захар • 1,5 ч.ч. кускус или други тестени формички • 2 яйца • червен и черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме на много ситно праза и го задуш...
Продукти: • 200 г булгур • 1 зелена салата (маруля) • бялата част на 1 стрък праз • 1 к.ч. зехтин • 1-2 домата • магданоз, джоджен и мента • лимонов сок, чубрица, сол Начин на приготвяне: Заливаме булгура с вода и го оставяме да престои 1 час, за да о...
Продукти: (за 4 порции) • 150 г маслини • 3 к.ч. ориз • 2 глави лук • 3-4 с.л. олио • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Измиваме маслините с гореща вода и ги оставяме да се отцедят. Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в олиото и малк...
Продукти: (за 5 порции) • 3 ч.ч. брашно • 1 1/2 к.ч. вода • 1 1/2 к.ч. прясно мляко • 1 с.л. олио • 15 г мая • 1/2 ч.л. бакпулвер или сода бикарбонат • сол За сместа: • 500 г спанак • 1 ч.ч. натрошено сирене • 2 домата • 1 с.л. доматено пюре • ...
Продукти: • 1 кг картофи • 500 г домати • 2 китки магданоз • 1 к.ч. ориз • 3/4 ч.ч. олио • 1 дафинов лист • черен пипер, сол За заливката: • 2 скилидки счукан чесън • 1 с.л. оцет Начин на приготвяне: Обелваме картофите и ги нарязваме на ...
Продукти: (за 5 порции) • 1,5 кг тиквички • 1 1/2 к.ч. олио • 400 г сухар • лимонов сок, магданоз • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелваме тиквичките и ги сваряваме цели в подсолена вода. Нарязваме ги на тънки филийки и ги нареждаме в пръстен съд. ...
Продукти: (за 4 порции) • 250 г сирене • 500 мл прясно мляко • 2 кофички кисело мляко • 6 яйца • 1 к.ч. зехтин • 1 ч.ч. галета • 1 голяма връзка магданоз • сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата и последователно прибавяме към тях натрошеното сирене...
Продукти: • 1 кг картофи • 2-3 ч.ч. прясно мляко • 100 г краве масло • 2 яйца • сол Начин на приготвяне: Нарязваме картофите на кръгчета и ги разстиламе в глинен гювеч. Посоляваме и заливаме с яйцата, които сме разбили с млякото. Слагаме тук там парченца м...
Продукти: • 4 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • 200 г сирене • 5 с.л. разтопено масло • 2 с.л. галета • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата с млякото и разтопеното масло. Прибавяме натрошеното сирене и ситно нарязания ...
Продукти: (за 4 порции) • 1 кг дребни млади моркови • 2-3 скилидки чесън • 2 с.л. зехтин • 2-3 с.л. бяло вино • 1 ч.л. смлян кимион • 1 щипка черен пипер • сол Начин на приготвяне: Почистваме морковите и ги слагаме в средата на голям лист алуминиево фол...
Продукти: (за 4 порции) • 8 по-едри моркова • 1 ч.ч.сварен стар фасул или консервиран млечен грах • 2 с.л. масло • 2 яйца • 3 с.л. настърган кашкавал • 1 ч.ч. сметана • 1 с.л. галета, сол Начин на приготвяне: Почистените моркови настъргваме на едро ...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, почистваме ги от семето и люспите, посоляваме и ги нареждаме в намаслена тави...
Продукти: (за 4 порции) • 1 к.ч. ориз • 2 глави лук • 2 моркова • 1 глава целина • 3 картофа • 1 тиквичка • 1ч.ч. зелен фасул /нарязан на парчета/ • 5 домата • 1 к.ч. олио • 3 яйца • 300 мл прясно мляко • магданоз, черен пипер, сол Начин на приг...