Продукти: (за 4 порции) • 12 пиперки • 500 г тиквички • 4 глави лук • 1 к.ч. ориз • 500 г домати • 1-2 връзки лозови листа • 60 г краве масло • 1 с.л. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 яйце • 1 ч.л. червен пипер • магданоз, черен пипер, сол Начин на...
Продукти: (за 4 порции) • 1 кг пиперки • 4-5 глави лук • 1 к.ч. олио • 1 ч.ч. ориз • 2 домата • 1 к.ч. натрошено сирене • 2 ч.ч. прясно мляко • магданоз, сол Начин на приготвяне: Почистваме пиперките от дръжките и семенниците. Нарязваме лука на ...
Продукти: • 15-16 чушки от туршия • 1 ч.ч. ориз • 4-5 глави лук • 1 ч.ч. олио • 2-3 с.л. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица, джоджен, сол Начин на приготвяне: Почистваме чушките от семките, заливаме ги с вряща вода и ги оставяме да киснат 30-40 мин...
Продукти: • 12 сухи чушки • половин малка кисела зелка • 4 с.л. олио • 1 глава лук • 2-3 домата • 1 морков • 1 к.ч. ориз • сол Начин на приготвяне: Попарваме чушките във вряла вода и ги обелваме. Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещ...
Продукти: • 15-18 сухи червени чушки • 500 г стар фасул • 1 ч.ч. ориз • 3-4 с.л. олио • суха чубрица • 2 с.л. доматено пюре • 1 глава кисело зеле • 1-2 ч.ч. зелев сок • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме фасула в подсолена...
Продукти: • 1/2 кг твърдо краве сирене, нарязано на кубчета • 1 ч.ч. ориз • 3 ч.ч. вода • 1 с.л. олио • нарязан магданоз за украса Начин на приготвяне: Пържим сиренето в олио. Предварително накиснатия за 30 минути във вода ориз смесваме със сиренето, добав...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г праз /само бялата част на стръковете/ • 30 г краве масло • 1 с.л. брашно • 1 с.л. доматено пюре • чесън, магданоз • оцет, сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на парченца, дълги около 3 см. Сваряваме ги в подсолена и ле...
Продукти: • 300 г ориз • 1 глава лук • 3 с.л. краве масло • 2 с.л. зехтин • 900 мл месен бульон • 1 ч.л. шафран • 80 г настърган кашкавал • босилек, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме лука на ситно и го запържваме в смес от зехтина и 2 ...
Продукти: (за 4 порции) • 250 г ориз • 50 г краве масло • 1 средно голяма глава лук • 2 с.л. олио • 600 мл зеленчуков бульон • 100 г настърган кашкавал • 100 г гъби • 5-6 домата • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме лука на ситно и го за...
Продукти: • 1 чушка • 120 г грах • 1 морков • 250 г домати • 250 г ориз • 1 глава лук • 2 с.л. зехтин • 500 мл пилешки бульон • 30 г краве масло • 2 с.л. настърган кашкавал • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме на малки парченца чуш...
Продукти: (за 4 порции) • 60 г краве масло • 1 голяма глава лук • 2 скилидки чесън • 100 г шунка • 1 ч. ч. ориз • 400 г необелен пресен грах • 400 мл телешки бульон от кубче • 120 г настърган кашкавал • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелваме...
Продукти: (за 4 порции) • 750 г пресни печурки • 1 1/2 ч.ч. ориз • 1 глава лук • 2 домата • 1 чушка • 2 с.л. свинска мас • магданоз, сол Начин на приготвяне: Нарязваме лука на ситно и слабо го задушаваме с маста. Добавяме нарязаните гъби, обелените и на...
Продукти: • 300 г ориз • 150 г топено сирене • 1-2 к.ч. прясно мляко • 2 яйца • 30 г краве масло • сол Начин на приготвяне: Нарязваме на парченца сиренето, слагаме в тенджера и го заливаме с прясно мляко, което да го покрие. Оставяме да престои така около...
Продукти за 4-5 порции: • 500 г ориз • 600 г червено цвекло • 100 г червен лук • 250 мл червено вино • 1 л бульон • 2-3 с.л. зехтин • 40 г краве масло • 100 г настърган пармезан • 1/2 ч.л. червен пипер • сол За соса: • 1 с.л. винен оцет • 3 с....
Продукти: • 200 г едрозърнест ориз • 2 глави лук • 6 с.л. краве масло • 250 мл бяло вино • 600 мл месен бульон • 100 г бекон • 300 г гъби • 4 домата • 6 с.л. ситно нарязан магданоз • 150 мл сметана Начин на приготвяне: Нарязваме лука на ситно и г...
Продукти: • 400 г ситни гъби • 4 с.л. олио • 1 с.л. брашно • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Избираме дребни гъбки, почистваме ги и ги слагаме цели в тенджерата. Наливаме 1 ч.ч. вряла вода, добавяме олиото и варим на уме...
Продукти: (за 4 порции) • 1 бяла ряпа • 4-5 моркова • 1 глава лук • 3 с.л. олио • 1 ч.л. смлян кориандър • магданоз, копър • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелваме ряпата, нарязваме я на кубчета и я задушаваме, докато поомекне, в малко количеств...
Продукти: • 1 ч.ч. леща • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1 люта чушка • 1/2 ч. л. куркума • 1 ч. л. сол • 4 с. л. олио • 2 сушени червени люти чушки • 1/2 ч. л. кимион на зърна • 1/2 ч. л. кориандър на зърна • 1/2 ч. л. синапено семе Начин на пр...
Продукти: (за 4 порции) • 1 кисела зелка • 1 ч.ч. ориз • 3 домата от консерва • 1 морков • 1 парче целина • 2 глави лук • 1 ч.л. сух джоджен • 1 с.л. сух магданоз • 1 к.ч. олио • 1 ч.л. червен пипер • 2 с.л. брашно • черен пипер, сол Начин на приго...
Продукти: (за 4 порции) • 2-3 връзки листа от лапад • 4-5 глави лук • 1 ч.ч. ориз • 3 с.л. олио • 1 ч.л. червен пипер • 1 с.л. ситно нарязан копър • 1 с.л. ситно нарязан магданоз • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелваме лука и го нарязваме на ...
Продукти: (за 4-5 порции) • 30-40 млади липови листа • 2-3 глави лук • 1 к.ч. олио • 1 к.ч. ориз • 40 г краве масло • 1 с.л. магданоз • 1 с.л. копър • сол Начин на приготвяне: Нарязваме лука на ситно и го запържваме в олиото до златисто. Прибавяме ори...
Продукти: (за 4-5 порции) • 20-30 млади листа от липа • 1 ч.ч. ориз • 2 ч.л. доматено пюре • 200-250 г гъби • 1 глава лук • 2-3 с.л. олио • магданоз, джоджен • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Измиваме липовите листа и леко ги попарваме. На...
Продукти: (за 4 порции) • 20-30 лозови листа • 500 г гъби • 1 1/2 ч.ч. ориз • 1 к.ч. олио • магданоз, копър • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Попарваме лозовите листа във вряща подсолена вода и ги оставяме да се отцедят. Почистваме гъбите и ги...
Продукти: (за 4 порции) • 20-30 лозови листа • 1 ч.ч. сварен зрял фасул • 2-3 домата • 1 връзка пресен лук • 3-4 с.л. олио • суха чубрица • джоджен, девисил, сол Начин на приготвяне: Попарваме лозовите листа в подсолена вода и ги оставяме да се отцедят....