Продукти: • 500 г прясна бакла • 5 с. л. олио • 1 ч. л. червен пипер • 2 ч. л. брашно • 1 ч. ч. кисело мляко • сол Начин на приготвяне: Почистваме баклата, нарязваме я на парченца и я заливаме с вряла подсолена вода. Оставяме я на огъня да се вари до оме...
Продукти: (за 4 порции) • 1 шепа суха бамя • половин буркан стерилизирани домати • 1 глава лук • 1 л вода • 1 ч.л. захар • чубрица • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на кубчета, прибавяме ситно нарязания лук, заливаме с водат...
Продукти: • 2-3 с.л. грис • 3 с.л. масло • 5-6 картофа • половин връзка магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол. Начин на приготвяне: В сгорещеното масло запържваме гриса леко и го разреждаме с 5-6 ч.ч. топла вода. Когато супата заври, прибавяме обе...
Продукти: (за 4 порции) • 200 г гъби • 4 с.л. ориз • 1 глава лук • 2-3 с.л. олио • 1 с.л. брашно • копър • сол Начин на приготвяне: Нарязваме гъбите на ивички и ги задушаваме в олиото и малко вода, заедно със ситно нарязания лук. Наливаме 6 ч.ч. г...
Продукти: (за 4 порции) • 1 к.ч. доматено пюре • 2 ч.л. захар • 3 с.л. олио • 1 бучка краве масло • 1 к.ч. фиде или кускус • 6 .ч.ч. вода, магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: В олиото карамелизираме захарта до златисто и заливаме с вода...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г домати • 20 г краве масло • 1 малка глава лук • 1 парченце морков • 1 парченце целина • 1 магданозено коренче • 1 л вода • 150 г сметана • 2 с.л. брашно • магданоз, захар, сол Начин на приготвяне: Нарязваме зеленчук...
Продукти: (за 4-5 порции) • 750 г домати • 1 к.ч. грис • 60 г краве масло • 3 твърдо сварени яйца • листа от магданоз и целина • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме доматите и леко ги посолаваме. Сваряваме ги в 1 ч.ч. вода, претриваме през...
Продукти: (за 6 порции) • 1 кг домати • 3 пиперки • 4 с.л. натрошено фиде • 2 с.л. олио • 2 жълтъка • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 глава лук • магданоз • сол Начин на приготвяне: Нарязваме зеленчуците на дребно. Обелваме доматите и ги нарязваме на четвъ...
Продукти: (за 4 порции) • 4-5 ч.ч. зеленчукова отвара • 4-6 узрели домата • 1 к.ч. прясно мляко • 1 ч.ч. натрошено фиде • 2-3 листенца целина • четвърт глава лук • 30 г краве масло • магданоз • сол Начин на приготвяне: Нарязваме на ситно лука и лис...
Продукти: (за 4 порции) • 1 зелка • 1 глава лук • 1 лимон • 250 г домати • 120 мл бульон • 2 ябълки • захар • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Сваряваме в бульона ситно нарязаните лук и зеле и настърганите ябълки. Прибавяме сварените и пр...
Продукти: (за 6-8 порции) • 300 г прясно зеле • 6 червени пиперки • 1 глава лук • 2 домата • 4 с.л. олио • 4 с.л. ситно нарязани листа от целина • 7-8 ч.ч. вода • 3-4 с.л. кисело мляко • сол Начин на приготвяне: Обелваме лука и доматите и ги нарязва...
Продукти: (за 4 порции) • 2 връзки зелен лук • 1-2 с.л. ориз • 1 яйце • 4 с.л. олио • 1 к.ч. кисело мляко • 1-2 сухи люти чушлета • магданоз • сол Начин на приготвяне: Нарязваме лука на парченца по 1-2 см и го задушаваме на слаб огън в олиото и малко...
Продукти за 3-4 порции: • 500 г зелен фасул • 1 глава лук • 2 домата • 2 листа от целина • магданоз • сол Начин на приготвяне: Нарязваме лука на ситно, заливаме го с 4 ч.ч. студена вода и го варим на тих огън. Когато лукът поомекне, прибавяме наряза...
Продукти: (за 4-5 порции) • 500 г зелена бакла • 20 зелени джанки • 1 глава чесън • 2 чушки • 2 глави лук • 1 морков • 60 г краве масло • 1 с.л. брашно • копър • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме баклата на малки парченца и я пущ...
Продукти: • 500 г карфиол • 600 мл зеленчуков бульон • 300 г сметана • 2 с.л. ситно нарязани пера от пресен лук • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Накъсваме карфиола на розички и го варим около 20 минути в зеленчуковия бульон - до омекване. После го п...
Продукти: (за 8 порции) • 400 г зрял боб • 1 голям морков • 1 голяма глава лук • 2-3 скилидки чесън • 1 корен от магданоз • 1 с.л. доматено пюре • 60 г краве масло • 1 ч.ч. сметана • 2 жълтъка • 1 с.л. ситно нарязан магданоз • 1 с.л. ситно нарязан копър ...
Продукти: • 150 г зрял фасул • 1 главичка лук • 1 с.л. масло • 1/2 с.л. брашно • 1/2 с.л. грис • 150 мл прясно мляко • 1 яйце • ситно нарязан магданоз • киселина по желание • крутони за гарниране • сол, черен пипер Начин на приготвяне: Сварявам...
Продукти: • 200 г зрял фасул • 200 г пресни гъби • 1 червена пиперка • 1 зелена пиперка • 3 моркова • 2 домата • 1 глава лук • 4-5 с.л. олио • 1 с.л. брашно • 1 ч.л. червен пипер • 1 стръкче чубрица • девесил, магданоз, сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 200 г зрял фасул • 2 тиквички • 3 глави лук • 400 г домати • 2 моркова • 4 стръка целина • 1 люто чушле • 1 л. зеленчуков бульон • босилек, джоджен, сол Начин на приготвяне: Накисваме боба за една нощ в топла вода. На сутринта го изплак...
Продукти: (за 4 порции) • 1 глава лук • 2 моркова • 1 главичка целина • 5 картофа • 20 г ориз • 1 яйце • лимонов сок • сол Начин на приготвяне: Сваряваме в подсолена вода лука, морковите и целината, нарязани на кубчета. Прецеждаме бульона и сипваме в...
Продукти: (за 4 порции) • 600 г карфиол • 500 мл костен бульон • 500 мл вода • 40 г краве масло • 1 жълтък • 5 с.л. сметана • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Пускаме накъсания на розички карфиол във вряща подсолена вода и варим...
Продукти: (за 4 порции) • 1 малка глава карфиол • 2-3 ч.л. брашно • 30 г краве масло • 1 ч.ч. прясно мляко • настъргана лимонова кора • магданоз, сол Начин на приготвяне: Сваряваме карфиола в подсолена вода, изваждаме го и го накъсваме на малки розички. В...
Продукти: (за 4 порции) 100-150 г киселец 7-8 ч.ч. месен бульон 1 с.л. мас 1 с.л. масло сърцевината на 1 малка маруля 2 жълтъка 1 с.л. ситно нарязан девисил 1 ч.л. захар 2-3 щипки сол 6-7 с.л. изпържени хапки от бял хляб Начин на приготвяне: Наряз...
Продукти: (за 4 порции) • 1 връзка копър • 4 твърдо сварени яйца • 70 г краве масло • 2 кофички сметана • 2-3 с.л. брашно • сол Начин на приготвяне: Разтапяме на огъня маслото, прибавяме брашното и когато запръжката леко покафенее, заливаме със сметаната...