Кулинарни рецепти » Супи » Супи с птиче месо

Супи:

Африканска кокоша супа

Продукти: • 2 глави лук • 3 ч. л. масло • 1 неголяма ябълка • 1 ч. л. къри • 1-2 ч. л. брашно • 1/2 л силен пилешки бульон • 150 г пресен или консервиран грах • 1-2 ч. л. сметана • сол, черен пипер Начин на приготвяне: Сваряваме граха в бульона и г...

Борш с птиче месо и кисело зеле

Продукти: (за 6-8 порции) • 300 г говеждо месо • половин кокошка • половин кисела зелка • 1 мъничка главичка карфиол • 200 г шунка • 3-4 с.л. свинска мас • 1 с.л. брашно • 1 ч.ч. зелев сок • 3-4 с.л. кисело мляко • черен пипер, сол Начин на приготвяне...

Врачанска пилешка чорба

Продукти: • 500 г пиле • 4-5 люти чушлета • 2-3 домата • 1 глава лук • 4-5 скилидки чесън • магданоз, сол Начин на приготвяне: Заливаме пилето с подсолена вода и го слагаме на огъня да ври. Когато месото омекне, прибавяме опечените, обелени и почистени о...

Гъбена супа

Продукти: (за 6 порции) • 300 г пресни гъби • 2 моркова • бялото месо от 1 пиле • 3 кренвирша • 2 домата • 2 стръка пресен лук • 1 щипка смляно индийско орехче • 1 с.л. разтопено краве масло • 1 малка главичка лук • 2-3 листа от целина • 2 скилидки чесън...

Гъша супа от Берн

Продукти: • 2 гъши бутчета • 4 големи моркова • 1 корен целина • 4 картофа • 1 резен зеле • 2 стръка праз лук • 1 глава лук • млян черен пипер • 4 кръгчета запържен бял хляб • 4 с.л. настъргано сирене • 50 г масло Начин на приготвяне: Измиваме ...

Кокоша чорба с орехи

Продукти: (за 5 порции) • 1 кг месо от кокошка • 60 г краве масло • 2 глави лук • 350 г орехови ядки • 3-4 с.л. оцет • 1 връзка пресен лук • 1 връзка магданоз • 2-3 щипки счукан карамфил • сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на парченца и го ...

Кралска супа

Продукти: (за 4 порции) • 30 г шунка • сварените гърди от 1 пиле • 2 твърдо сварени яйца • 1,5 л бульон • 200 г кисело мляко • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязаното на кубчета пилешко месо слагаме в супник, прибавяме нарязаните на кубчета шун...

Курбан чорба от пиле

Продукти: (за 4 порции) • 500 г пилешко месо • 1 глава лук • 1 морков • 2 домата • 2-3 картофа • 1/2 к.ч. разтопено краве масло или олио • 1 яйце, 4-5 стръка джоджен • магданоз, оцет • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме лука на ситно и...

Ловджийска супа

Продукти: (за 4-5 порции) • 2-3 яребици • 3-4 с.л. краве масло • 1-2 моркова • 1 парче целина • 1 глава лук • 100 г шунка • 1 с.л. брашно • 1 ч.л. червен пипер • 2 яйца • 10-12 зърна черен пипер • лимонов сок, магданоз, сол Начин на приготвяне: ...

Пилешка супа от нахут и фасул

Продукти: • 500 г пилешки гърди без кожа и кости • 400 г сварен нахут • 400 г сварен бял фасул • 400 г сварен червен фасул • 400 г царевица от консерва • половин глава целина • 1-2 скилидки чесън • 1,5 л пилешки бульон • майорана • черен и червен пипер •...

Пилешка супа с гъби

Продукти: (за 4-5 порции) • 1 пиле • 100-150 г пресни гъби • 30 г краве масло • 1 с.л. брашно • 1 лимон • индийско орехче • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Заливаме пилето със 7-8 ч.ч. слабо подсолена вода и го варим 40 мин на слаб огън. Изваждаме ...

Пилешка супа с кашкавал и броколи

Продукти: (за 5 порции) • 800 г обезкостено пилешко месо • 2 глави прясно броколи • 60 г краве масло • 1 ч.ч. брашно • 3 кубчета пилешки бульон • 1 ч.ч. сметана • 1-2 ч.ч. настърган кашкавал • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Разтапяме маслото н...

Пилешка супа с лук

Продукти: (за 5-6 порции) • 1 малко пиле • 1 кг лук • 2 л месен бульон • 100 г масло • 2 с.л. ориз • чубрица, магданоз • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме пилето на порции, които натриваме със сол и черен пипер и пържим до зачервяване. На...

Пилешка супа с моркови

Продукти: (за 4-6 порции) • 500 г пилешко месо • 200 г моркови • 2 пиперки • 1 стрък праз • 2-3 домата • 50 г фиде • 1-2 листа целина • магданоз, лимонов сок, сол Начин на приготвяне: Сваряваме пилето в подсолена вода, изваждаме го и го обезкостяваме...

Пилешка супа с шунка

Продукти: • 1 к.ч. сварено пилешко месо • 1 к.ч. шунка, нарязана на кубчета • 1 к.ч. бамбукови връхчета • 1 с.л. червено вино • 1 ч.л. олио • 3 ч.ч. бульон • 1 непълна ч.л. сол Начин на приготвяне: Нарязваме пилешкото месо и бамбуковите връхчета на иви...

Пилешка супа със застройка

Продукти: (за 4-5 порции) • 2 връзки корени за супа • 1 пиле • 30 г краве масло • 1 с.л. олио • 1 с.л. брашно • 2 яйца • настъргана лимонова кора • лимонов сок, магданоз • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме на дребно корените и ги заду...

Пилешка чорба с картофи

Продукти: (за 4-5 порции) • 1 по-малко пиле /около 500-600 г/ • 3 глави лук • 2 с.л. краве масло • 3-4 картофа • 2-3 домата • 1 с.л. ситно нарязана прясна чубрица /или 1 ч.л. стрита суха чубрица/ • сол Начин на приготвяне: Сваряваме пилето както е цяло...

Пилешка чорба с крокети

Продукти: (за 6 порции) • 1 пиле с дреболиите • 1 връзка корени за супа • 6-7 картофа • 1 глава лук • 1 яйце • 1 с.л. ориз • 1-2 с.л. грис • 1-2 с.л. галета • черен пипер, индийско орехче • лимонов сок, сол мазнина за пържене Начин на приготвяне: ...

Пилешка чорба с лют пипер

Продукти: (за 4-5 порции) • 1 пиле • 2 моркова • 1 парче целина • 2 глави лук • 3 с.л. олио • 3 с.л. ориз • 4 с.л. смлени орехови ядки • 1 лимон • лют червен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме лука на ивички, а морковите и целината – на кубч...

Селска чорба от пиле

Продукти: (за 4-5 порции) • 1 пиле • 1 глава лук • 2 пиперки • 2 домата • 1/2 ч.ч. натрошено фиде • 2 яйца • 3-4 с.л. кисело мляко • 1 с.л. ситно нарязан магданоз • сол Начин на приготвяне: Сваряваме пилето го в подсолена вода заедно с едро нарязан...

Супа Авголемоно

Продукти: (за 3- 4 порции) • 4 ч.ч. пилешки бульон • 50 г ориз • 3 с.л. лимонов сок • 2 яйца • 1 лимон • сол Начин на приготвяне: Заливаме с бульона попарения ориз, посоляваме, кипваме и варим на тих огън, докато оризът омекне. Разбиваме яйцата заед...

Супа от жълтъци със сирене

Продукти: (за 4-6 порции) • 6 ч.ч. пилешки бульон • 4 жълтъка • 100 г настъргано сирене Начин на приготвяне: Разбиваме жълтъците със сиренето и слагаме сместа на тих огън, докато сиренето се разтопи. Прибавяме постепенно горещия бульон, като непрекъснато бърка...

Супа от пиле с пържено фиде

Продукти: (за 4 порции) • 300 г пиле • 1 к.ч. фиде • 1-2 моркова • 4 с.л. краве масло • 2 домата • 1 клонка суха чубрица • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Почистваме пилешкото месо от костите, нарязваме го на малки парчета, заливаме с 6...

Супа от пилешки бульон

Продукти: (за 4 порции) • 4 ч.ч. пилешки бульон • 1 морков • 2 картофа • 1 с.л. краве масло • 1 к.ч. прясно мляко • 1 яйце • оцет, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Задушаваме в маслото нарязания на кубчета морков. Прибавяме картофите - също наряза...

напред
Начало