Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг месо от кокошка
• 60 г краве масло
• 2 глави лук
• 350 г орехови ядки
• 3-4 с.л. оцет
• 1 връзка пресен лук
• 1 връзка магданоз
• 2-3 щипки счукан карамфил
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на парченца и го сваряваме в подсолена вода.
Щом се свари, прибавяме счуканите орехи, оцета, ситно нарязаните лук и магданоз, карамфила и маслото. Варим супата още 5-6 мин.
Сервираме я поръсена със ситно нарязан пресен лук.
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...