Продукти: (за 4 порции)
• 30 г шунка
• сварените гърди от 1 пиле
• 2 твърдо сварени яйца
• 1,5 л бульон
• 200 г кисело мляко
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязаното на кубчета пилешко месо слагаме в супник, прибавяме нарязаните на кубчета шунка и яйца.
Сипваме в топлия бульон разбитото кисело мляко, поръсваме с черен пипер и заливаме приготвените продукти в супника.
При сервиране поднасяме отделно изпържени в масло кубчета хляб.
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...