Кулинарни рецепти » Курбан чорба от пиле

 Курбан чорба от пиле

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г пилешко месо
• 1 глава лук
• 1 морков
• 2 домата
• 2-3 картофа
• 1/2 к.ч. разтопено краве масло или олио
• 1 яйце, 4-5 стръка джоджен
• магданоз, оцет
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в мазнината и малко вода, докато омекне. Добавяме обезкостеното и нарязано на малки парченца пилешко месо и нарязаните на кубчета моркови. Заливаме с 5-6 ч.ч. гореща вода, посоляваме и варим, докато месото омекне.

Последователно прибавяме нарязаните на кубчета картофи, обелените и нарязани домати и ситно нарязания джоджен. Когато месото и зеленчуците омекнат напълно, отстраняваме супата от огъня и я застройваме с разбитото яйце.

Подправяме на вкус с оцет, поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз и поднасяме. По желание можем да пуснем в чорбата 2-3 люти чушлета.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало