Продукти: (за 4 порции)
• 1 к.ч. жито
• 1 к.ч. зрял боб
• 1 ч.ч. царевица
• 1 глава лук
• 200 г сварено пилешко месо
• 6 ч.ч. бульон
• 4 с.л. краве масло
• 1 люта чушка
• 4 домата
• джоджен, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме от вечерта в студена вода боба, житото и царевицата. Сутринта прецеждаме, заливаме отново със студена вода и варим, докато продуктите омекнат /около 1 час/.
В отделен съд запържваме ситно нарязания лук и обелените и нарязани домати. Прибавяме и нарязаната люта чушка. Изсипваме запръжката в супата и разреждаме с бульона.
Варим 15 мин, прибавяме свареното и накъсано пилешко месо и варим още 15 мин. Накрая посоляваме на вкус и поръсваме със ситно нарязани джоджен и магданоз.
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...