Кулинарни рецепти » Супа от пилешки бульон с бяло месо

 Супа от пилешки бульон с бяло месо

Продукти: (за 4 порции)

• 4 ч.ч. пилешки бульон
• 300 г бяло месо от кокошка
• 2 яйца
• 4-5 с.л. сметана
• 1/2 к.ч. бяло вино
• лимонов сок, настъргана лимонова кора
• индийско орехче, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Загряваме на огъня 3-4 ч.ч. подсолена вода и сваряваме в нея кокошето месо. Изваждаме го, нарязваме го на кубчета и го оставяме в затоплен съд.

Кипваме бульона, отстраняваме от огъня и го подправяме с виното, лимонов сок, настъргана лимонова кора, настъргано индийско орехче и сол на вкус. Застройваме бульона с яйцата, които сме разбили заедно със сметаната.

Разпределяме свареното месо в чиниите за сервиране и заливаме с бульона. Поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Начало