Кулинарни рецепти » Ловджийска супа

 Ловджийска супа

Продукти: (за 4-5 порции)

• 2-3 яребици
• 3-4 с.л. краве масло
• 1-2 моркова
• 1 парче целина
• 1 глава лук
• 100 г шунка
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 2 яйца
• 10-12 зърна черен пипер
• лимонов сок, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме яребиците със 7-8 ч.ч. студена вода и ги слагаме на огъня. Посоляваме след като водата заври и продължаваме да варим. Изваждаме сварените яребици и ги нарязваме на парчета, а бульона прецеждаме.

Сгорещяваме мазнината и запържваме ситно нарязаните лук, моркови, целина и шунка. Прибавяме брашното и също го запържваме. Оцветяваме запръжката с червения пипер и я разреждаме с бульона.

Когато бульонът заври, прибавяме дафиновия лист, черния пипер и нарязаните яребици. Варим супата 15 мин, след което я застройваме с разбитите яйца и лимонов сок. Преди да поднесем поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Начало