Продукти: (за 4-6 порции)
• 500 г пилешко месо
• 200 г моркови
• 2 пиперки
• 1 стрък праз
• 2-3 домата
• 50 г фиде
• 1-2 листа целина
• магданоз, лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме пилето в подсолена вода, изваждаме го и го обезкостяваме. Връщаме нарязаното на парченца месо в бульона и прибавяме ситно нарязаните праз, моркови и чушки. Варим супата на умерен огън.
Няколко минути преди да отстраним от огъня прибавяме натрошеното фиде и обелените и настъргани домати.
Отстраняваме готовата супа от огъня, подправяме я с лимонов сок и поръсваме със ситно нарязани листа от целина и магданоз.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...