Кулинарни рецепти » Супи » Плодови супи

Супи:

Ануш абур (Сладка супа)

Продукти: • 500 г бяло едро жито (грухано или парено, може и църковно) • 500 г захар • 1 шепа бели стафиди • 1 шепа сушени кайсии, нарязани на дребни парченца • 100 г бадеми, които предварително са сварени, обелени и нарязани на лентички • 100 г фъстъци, опечени без ...

Млечна супа от ябълки

Продукти: • 1 кг сладки ябълки • 1,5 л месен бульон • 100 г краве масло • 150 г бял хляб • 30 г захар • 250 мл прясно мляко или течна сметана • 2 яйца Начин на приготвяне: Почистваме, обелваме и нарязваме на дребно ябълките. Заливаме ги с бульона и сва...

Млечна супа с ягоди

Продукти: (за 3-4 порции) • 300 г ягоди • 100 г захар • 3-4 ч.ч. прясно мляко • 1 с.л. грис • 1 с.л. нишесте • 1 ч.л. краве масло • 1 яйце • 1 ванилия • 1 с.л. светъл ром /по желание/ Начин на приготвяне: Поръсваме ягодите с 2 с.л. захар и ги оставя...

Плодова супа

Продукти: (за 6 порции) • 1 кг кайсии • 1 лимон • 5 зрънца карамфил • 75 г захар • 3 с.л. нишесте • 3 с.л. коняк • 8 бучки захар • канела Начин на приготвяне: Попарваме кайсиите във вряща вода, обелваме ги и ги нарязваме. Напръскваме с лимонов ...

Студена супа от кайсии

Продукти: (за 4 порции) • 8 големи узрели кайсии • 1 1/2 ч.ч. бяло вино • 250 мл прясно мляко • 1 виенска кифла • 2 жълтъка • 60 г захар • лимонена кора Начин на приготвяне: Обелваме кайсиите и отстраняваме костилките им. Задушаваме половината от...

Супа от бъз

Продукти: (за 4 порции) • 350-400 г добре узрели зърна от бъз • 1 л вода • половин лимон • 2 с.л. брашно • 4-5 с.л. захар • 2 стръкчета карамфил • желатин Начин на приготвяне: Смачкваме бъзовите плодчета и ги сваряваме във водата, към която сме прибави...

Супа от диви ябълки и боровинки

Продукти: (за 4 порции) • 500 г ябълки • 300 г боровинки • 1 ч.ч. захар • 1 с.л. нишесте • 1,5 л вода • 1/2 ч.ч. сметана Начин на приготвяне: Намачкваме боровинките, заливаме ги с 3-4 ч.ч. кипяща вода и ги сваряваме в захлупен съд. След 10 мин прецеждам...

Супа от сушени сливи

Продукти: (за 4-5 порции) • 400 г сушени сливи • 1 л вода • 100 г захар • 1 с.л. брашно • 100 г сметана • 1 щипка канела Начин на приготвяне: Заливаме сливите с топла вода и след като омекнат ги изчистваме от костилките. Варим ги 15-20 мин заедно с канел...

Супа-пюре от пресни плодове

Продукти: (за 4 порции) • 500 г кайсии /праскови или сливи/ • 100 г захар • 50 г нишесте • 100 г сметана • 100 мл бяло десертно вино Начин на приготвяне: Нарязваме кайсиите на парчета, заливаме ги с гореща вода, колкото да ги покрие, и ги варим в закрит съ...

Хлебна супа с боровинки

Продукти: (за 4 порции) • 500 г смлени сухари от ръжен хляб • 100 мл мед или захарен сироп • 200 г боровинки • 1200 мл вода • канела на прах • краве масло и сол на вкус Начин на приготвяне: Начукваме сухарите на ситно. Изсипваме ги във водата. Оставяме г...

Чилийска чеснова супа

Продукти: (за 4 порции) • 4 скилидки чесън • 2-3 с. л. олио • 1 с. л. оцет • 2 пълни с. л. бадеми, нарязани на парченца • половин диня • 1 шепа сушени плодове (стафиди, ябълка, кайсия, круша) • 1 щипка черен пипер Начин на приготвяне: Смесваме счукания ...

Шипкова супа

Продукти: (за 4 порции) • 250 г пресни шипки • 1 л вода • 10 г желатин • 75 г захар Начин на приготвяне: Измиваме шипките, разрязваме ги наполовина, като почистваме сърцевината им. Сваряваме ги във водата. Накрая добавяме набъбналия желатин и захарта. Сервир...

Ябълкова супа

Продукти: (за 4 порции) • 700 г диви ябълки • 3 с.л. нишесте • 1 ч.ч. захар • 1/2 ч.ч. сметана • канела Начин на приготвяне: Нарязваме добре узрелите плодове на парченца, като отделяме семенната им част. Заливаме с 3-4 ч.ч. вода и варим до омекване. ...

Ягодова супа

Продукти: • 500 г ягоди • 250 г захар • половин бутилка бяло вино • 500 мл вода • сокът от половин лимон Начин на приготвяне: Избираме 10-12 по-твърди ягоди, измиваме ги и ги оставяме да се отцедят. Пресоваме останалите ягоди, прибавяме виното, водат...

Начало