Кулинарни рецепти » Плодова супа

 Плодова супа
/Германия/

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг кайсии
• 1 лимон
• 5 зрънца карамфил
• 75 г захар
• 3 с.л. нишесте
• 3 с.л. коняк
• 8 бучки захар
• канела

Начин на приготвяне:

Попарваме кайсиите във вряща вода, обелваме ги и ги нарязваме.

Напръскваме с лимонов сок кубчетата захар, прибавяме ги към кайсиите и ароматизираме с карамфилчетата и канелата.

Разтваряме захарта в 1 л вода и заливаме кайсиите.

Варим всичко 15 мин. Пасираме кайсиите, прибавяме нишестето и варим още 1-2 мин на огъня.

Изчакваме супата да изстине и прибавяме коняка. По желание можем да гарнираме с листенца мента или индрише.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало