Продукти: (за 3-4 порции)
• 300 г ягоди
• 100 г захар
• 3-4 ч.ч. прясно мляко
• 1 с.л. грис
• 1 с.л. нишесте
• 1 ч.л. краве масло
• 1 яйце
• 1 ванилия
• 1 с.л. светъл ром /по желание/
Начин на приготвяне:
Поръсваме ягодите с 2 с.л. захар и ги оставяме за няколко часа в хладилника, за да пуснат сока си.
Запържваме гриса в маслото до златисто, заливаме с млякото, в което сме смесили с нишестето, разбития жълтък и останалата захар. Варим 2-3 мин като непрекъснато бъркаме. Отстраняваме супата от огъня, за да се охлади. Прибавяме ванилията, рома и разбития на сняг белтък.
Оставяме в хладилник до поднасянето. При сервиране разпределяме по купичките заедно с ягодите.
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...