Продукти: (за 8 порции)
• 400 г зрял боб
• 1 голям морков
• 1 голяма глава лук
• 2-3 скилидки чесън
• 1 корен от магданоз
• 1 с.л. доматено пюре
• 60 г краве масло
• 1 ч.ч. сметана
• 2 жълтъка
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 с.л. ситно нарязан копър
• сол
Начин на приготвяне:
Киснатия 1 нощ в студена вода изчистен фасул изплакваме и отцеждаме. Варим го в тенджера под налягане с 3 ч.ч. вода на силен котлон. Щом винтилът започне да съска, намаляваме котлона и варим още 10 мин.
Оставяме фасулът да изстине в тенджерата, изхвърляме му водата и наливаме 2 л чиста вода. Прибавяме нарязаните на ситно морков, лук, чесън и корен от магданоз, а също размитото в малко вода доматено пюре. Затваряме капака на тенджерата и варим още 30 ми, след като започне да съска.
Изваждаме зеленчуците, пасираме ги, връщаме ги в боба и загряваме, без да позволяваме на супата да заври. Разбиваме жълтъците със сметаната и ги разбъркваме в супата.
Сваляме тенджерата от котлона, посоляваме, прибавяме маслото и наръсваме с ароматните треви.
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...