Продукти:
• 500 г прясна бакла
• 5 с. л. олио
• 1 ч. л. червен пипер
• 2 ч. л. брашно
• 1 ч. ч. кисело мляко
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме баклата, нарязваме я на парченца и я заливаме с вряла подсолена вода. Оставяме я на огъня да се вари до омекване.
Прибавяме размитото в студена вода брашно заедно с олиото и червения пипер. След като поври още 10-15 минути, отстраняваме супата от огъня. Поднасяме я с кисело мляко.
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...