Продукти: (за 5-6 порции)
• 1 буркан белени домати
• 1 глава лук
• 1 корен магданоз
• 1 к.ч. натрошено фиде
• 4 с.л. олио
• 5 ч.ч. вода
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.л. захар
• 1 яйце
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на ситно магданозения корен и лука. Задушаваме ги до омекване в мазнината и малко вода.
Прибавяме червения пипер и нарязаните домати заедно със сока от консервата. Заливаме с гореща вода и когато супата заври, прибавяме фидето. Варим, докато фидето омекне.
Отстраняваме от огъня, подправяме със захарта, сол и черен пипер на вкус и застройваме с разбитото яйце.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...