Продукти: (за 5-6 порции)
• 1 буркан белени домати
• 1 глава лук
• 1 корен магданоз
• 1 к.ч. натрошено фиде
• 4 с.л. олио
• 5 ч.ч. вода
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.л. захар
• 1 яйце
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на ситно магданозения корен и лука. Задушаваме ги до омекване в мазнината и малко вода.
Прибавяме червения пипер и нарязаните домати заедно със сока от консервата. Заливаме с гореща вода и когато супата заври, прибавяме фидето. Варим, докато фидето омекне.
Отстраняваме от огъня, подправяме със захарта, сол и черен пипер на вкус и застройваме с разбитото яйце.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...