Кулинарни рецепти » Чорба от пресни манатарки

 Чорба от пресни манатарки

Продукти: (за 4-5 порции)

• 500 г манатарки
• 2 моркова
• половин глава целина
• 1 корен от магданоз
• 1 корен от пащърнак
• 4 с.л. олио
• 1-2 картофа
• 2 домата
• 1 с.л. брашно
• 1 яйце
• 1 к.ч. кисело мляко
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на малки кубчета целината и морковите. Прибавяме ситно нарязаните корени от магданоз и пащърнак и задушаваме сместа в 2 с.л. олио. Посоляваме и наливаме 1 л гореща вода. Прибавяме гъбите, нарязани на малки парченца, и варим на умерен огън.

След 20 мин слагаме нарязаните на малки кубчета картофи, а след още 15 мин – обелените и настъргани домати.

Отделно правим запръжка от останалото олио и леко препеченото брашно. Разреждаме запръжката с малко вода и на тънка струйка я прибавяме към чорбата.

Прибавяме и застройката, която сме приготвили от млякото и разбитото яйце. Варим още 5-6 и отстраняваме от огъня. Преди да поднесем, поръсваме с черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Начало