Продукти: (за 4 порции)
• 500 г тиквички
• 2 с.л. ориз
• 2 с.л. олио
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 100 г настъргано сирене
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме тиквичките, нарязваме ги на кубчета, прибавяме ориза и ги сваряваме в малко подсолена вода.
Щом омекнат наливаме олиото и 4 ч.ч. гореща вода и държим още 5-6 мин на огъня.
Подправяме готовата супа с кисело мляко и поръсваме с натрошено сирене.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...