Кулинарни рецепти » Словашка картофена супа

 Словашка картофена супа

Продукти: (за 4-6 порции)

• 1,5 л костен бульон
• 300 г картофи
• 250 мл прясно мляко
• 1 яйце
• 50 г мая
• 30 г краве масло
• 3-4 с.л. галета
• индийско орехче
• магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Запържваме маята с маслото, докато започне да мирише и да се сгъстява. Отстраняваме от огъня прибавяме яйцето и галетата и посоляваме. Ако сместа е много гъста, разреждаме с малко мляко.
Омесваме средно твърдо тесто и правим от него малки топчета - кнедлички.

Сваряваме обелените картофи в подсолена вода, след което изливаме водата в отделен съд. Заливаме картофите с мляко, посоляваме ги и ги разбиваме на гладко пюре.

Заливаме с водата от картофите и бульона, добавяме настърганото орехче и ситно нарязания магданоз, опитваме на сол и възвираме.

Пускаме кнедличките във врящата супа и варим, докато омекнат.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Начало