Продукти: (за 4 порции)
• 200-300 г киселец
• 3-4 картофа
• 2 моркова
• 1 връзка зелен лук
• 3-4 с.л. олио
• 2 твърдо сварени яйца
• магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука и киселеца на ситно, добавяме настърганите моркови и задушаваме в олиото.
След 5-6 мин сипваме 4-5 ч.ч. топла вода, прибавяме нарязаните картофи, посоляваме и доваряваме чорбата.
Накрая изваждаме картофите, намачкваме ги и ги връщаме в тенджерата. Поръсваме готовата чорба с наситнен магданоз и прибавяме нарязаните на кубчета яйца.
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...