Продукти: (за 5 порции)
• 2-3 стръка праз
• 1 к,ч. Ориз
• 500 мл зелев сок
• 500 мл вода
• 1 к.ч. олио
• червен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме праза на дребно, сипваме го в сгорещеното олио, поръсваме с червен пипер и задушаваме.
Щом празът поомекне, сипваме водата и зелевия сок. Когато супата заври, прибавяме ориза. Варим на умерен огън.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...