Кулинарни рецепти » Чорба от коприва с киселец

 Чорба от коприва с киселец

Продукти: (за 4-6 порции)

• 400 г коприва
• 1 к.ч. олио
• 1 глава лук
• 1 корен пресен лук
• 1 с.л. брашно
• 100 г киселец
• 5-6 зърна черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Потапяме копривата за 3-4 мин в 1 л вряща вода. Отцеждаме и я прекарваме през месомелачка. Задушаваме в половината от олиото и я заливаме с водата, в която сме я попарили.

Задушаваме в малко вода нарязания на тънки филийки стар лук, ситно нарязаните магданозен корен и пресен лук. Прибавяме задушената смес към чорбата.

В останалото олио запържваме препеченото брашно. Разреждаме запръжката с малко бульон и я сипваме в чорбата. Прибавяме ситно нарязания киселец и зърната черен пипер, посоляваме и варим още 20 мин на умерен огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Начало