Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 ч.ч. зрял боб
• 2-3 с.л. олио
• 1 глава лук
• 1 морков
• 1 червена чушка
• 1 парче целина
• 1 корен магданоз
• суха чубрица
• пресен и сух джоджен
• девисил
• мащерка
• босилек
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме боба за 1 нощ в студена вода. На другия ден изплакваме боба, наливаме нова вода и варим първо на умерен, а след това на тих огън.
След 1 час наливаме олиото и подправяме със сухите чубрица и джоджен.
Когато бобът поомекне, посоляваме и прибавяме ситно нарязания лук, нарязаните морков, целина и магданозен корен, както и цялата чушка.
Малко преди да отстраним от огъна слагаме обелените и настъргани домати. Подправяме готовата чорба със ситно нарязани свежи подправки.
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...