Продукти: (за 5 порции)
• 400 г пресни гъби
• 1 к.ч. олио
• 2 с.л. брашно
• копър
• сол
Начин на приготвяне:
Избираме само пресни гъби с розов отенък. Изчистваме ги от пънчетата и ги нарязваме на тънки филийки. Заливаме с гореща подсолена вода, прибавяме олиото и оставяме да врят на умерен огън.
Щом помекнат, прибавяме размитото в студена вода брашно и варим още 5-6 мин. Накрая поръсваме със ситно нарязания копър.
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...