Кулинарни рецепти » Супа от праз с кашкавал

 Супа от праз с кашкавал

Продукти: (за 4 порции)

• 3-4 стръка праз
• 200 г кашкавал
• 1 1/2 ч.ч. кисело мляко
• 3 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• 2 яйца
• магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме бялата част от праза на четвъртинки.

В отворена тенджера под налягане затопляме олиото и запържваме праза. Прибавяме брашното, разбъркваме, запържваме и него. Прибавяме 2 ч.ч. вода, кисело мляко, в което сме разбили яйцата, и настъргания кашкавал.

Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим супата 5мин. При поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Начало