Продукти: (за 4 порции)
• 1 глава лук
• 2 моркова
• 1 главичка целина
• 5 картофа
• 20 г ориз
• 1 яйце
• лимонов сок
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме в подсолена вода лука, морковите и целината, нарязани на кубчета. Прецеждаме бульона и сипваме в него нарязаните също на кубчета картофи. След като поврят, прибавяме ориза.
Готовата супа застройваме с лимоновия сок и яйцето.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...