Продукти: (за 4 порции)
• 1 с.л. вегета
• 3 филии сух бял хляб
• 5-6 с.л. настъргано сирене
• 3 яйца
• лимонов сок
• сол
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата и прибавяме към тях натрошените хляб и сирене. Разбъркваме добре сместа.
Слагаме вегетата да ври в 1 л кипяща вода. След 5 мин към получения бульон прибавяме постепенно при непрекъснато бъркане хлебната смес и яйцата. Оставяме супата да къкри 10 мин на слаб огън, като внимаваме да не заври. Подправяме с лимонов сок.
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...