Кулинарни рецепти » Чорба от бамя

 Чорба от бамя

Продукти: (за 4 порции)

• 250 г бамя
• 1 глава лук
• 1 голям домат
• 1 ч.л. брашно
• 2 с.л. олио
• 1 к.ч. кисело мляко
• 2 яйца
• магданоз, копър
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме бамята, измиваме я добре и я заливаме с 1 л студена подсолена вода. Варим на умерен огън. Прибавяме ситно нарязания лук.

Щом зеленчуците омекнат, прибавяме обелените и настъргани домати.

Отделно в сгорещеното олио запържваме брашното до златисто. Разреждаме с малко бульон от супата и го сипваме при зеленчуците. Подправяме с черен пипер и сол на вкус и варим още 10 мин.

Изчакваме да поизстине и застройваме с разбитите в киселото мляко яйца. Поръсваме супата със ситно нарязан магданоз и копър.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Начало