Продукти:
• 800 г кости (за бульона)
• 2 картофа
• 3 малки моркова
• половин глава целина
• 100 г киселец
• 2 с.л. краве масло
• 2 с.л. сварени овесени ядки
• 1 малка консерва грах
• 200 г зелен фасул от консерва
• 1 с.л. оцет
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме костите и ги варим около 2 часа в 2 л подсолена вода. Прецеждаме и слагаме в бульона морковите и целината, нарязани на дълги лентички. Прибавяме картофите, нарязани на кубчета, и нарязания на ивички киселец.
Накрая слагаме сварените грах, фасул и овесени ядки. Оставяме супата да уври, подкиселяваме с оцета и поръсваме с черен пипер и наситнен магданоз.
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...