Кулинарни рецепти » Руска зеленчукова супа

 Руска зеленчукова супа

Продукти:

• 800 г кости (за бульона)
• 2 картофа
• 3 малки моркова
• половин глава целина
• 100 г киселец
• 2 с.л. краве масло
• 2 с.л. сварени овесени ядки
• 1 малка консерва грах
• 200 г зелен фасул от консерва
• 1 с.л. оцет
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме костите и ги варим около 2 часа в 2 л подсолена вода. Прецеждаме и слагаме в бульона морковите и целината, нарязани на дълги лентички. Прибавяме картофите, нарязани на кубчета, и нарязания на ивички киселец.

Накрая слагаме сварените грах, фасул и овесени ядки. Оставяме супата да уври, подкиселяваме с оцета и поръсваме с черен пипер и наситнен магданоз.

Автор: Светлана Василева

Представяме Ви:

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало