Продукти: (за 5-6 порции)
• 1 кг картофи
• 3 с.л. олио
• 1/2 връзка магданоз
• 3 яйца
• сол, оцет или лимонов сок
Начин на приготвяне:
Картофите, обелени и нарязани на дребно, пускаме във вряща, подсолена вода заедно с мазнината и варим на тих огън до омекване.
Прибавяме дребно нарязания магданоз. Отстраняваме чорбата от огъня, застройваме с яйцата и подправяме на вкус с оцет или лимонов сок.
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...