Кулинарни рецепти » Клин чорба по етрополски

 Клин чорба по етрополски

Продукти: (за 4 порции)

• 5-6 гъби кладница /може и сушени/
• 1 к. ч. ориз
• 1 с. л. брашно
• 1 ч. л. червен пипер
• 2 с. л. олио
• 2 ч. ч. зелева чорба

Начин на приготвяне:

Накъсваме гъбите и ги слагаме да се варят в 2 ч. ч. вода заедно с ориза. Зелевата чорба възвираме отделно.

Запържваме леко брашното в мазнината, прибавяме червения пипер и разреждаме с чорбата. Изсипваме и гъбите с ориза, оставяме да кипне отново и поднасяме ястието горещо.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Начало