Продукти:
• 1 глава карфиол
• 1 глава целина
• 1 по-голяма гулия
• 2 моркова
• 1 корен от магданоз
• 2 зелени чушки
• 3 домата
• 1 шепа сушени гъби
• 1 скилидка чесън
• 1 глава лук
• 1 парченце кашкавал
• 6 ч.ч. вода
• 3 с.л. олио
• 2 дафинови листа
• 1 щипка мляна чубрица
• майорана
• джинджифил
• сол
Начин на приготвяне:
Накъсваме карфиола на розички, а доматите, чушките и лука нарязваме на ситно. Почистваме зеленчуковите корени, нарязваме ги на малки кубчета и задушаваме около 15 минути в олиото.
Накисваме гъбите, отцеждаме ги и ги нарязваме. Прибавяме чушките и лука и сваряваме в подсолена вода.
Прехвърляме тази смес при задушените корени, добавяме карфиола, доматите и подправките, наливаме още топла вода, посоляваме и варим 20 минути. Сервираме супата топла.
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...