Продукти:
• 1 глава чесън
• 1 глава кромид лук
• 2 с.л. олио
• 100 г ориз
• 1 л зеленчуков бульон
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 150-200 г кашкавал
• 1 щипка червен пипер
• черен пипер и сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на ситно чесъна и кромида и запържваме в олиото. Добавяме ориза и щом се запържи, сипваме бульона и млякото. Оставяме да ври на тих огън.
Сваляме от котлона и докато супата е гореща, добавяме настъргания кашкавал и подправките.
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...