Продукти: (за 4 порции)
• 600 г карфиол
• 500 мл костен бульон
• 500 мл вода
• 40 г краве масло
• 1 жълтък
• 5 с.л. сметана
• магданоз
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Пускаме накъсания на розички карфиол във вряща подсолена вода и варим до омекване.
Изваждаме розичките с решетеста лъжица, нарязваме ги на малки парченца и ги връщаме във водата. Добавяме бульона, посоляваме, поръсваме с черен пипер и възваряваме супата.
Прибавяме маслото и бързо застройваме с разбитото със сметаната яйце. Отстраняваме от огъня и поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...