Кулинарни рецепти » Червен борш

 Червен борш
(Полша)

Продукти:

• 500 г червено цвекло
• 2-3 с.л. мазнина
• 1 с.л. брашно
• 6 ч.ч. бульон
• лимонов сок, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме цвеклото, настъргваме го на едро ренде и го запържваме в мазнината.

Поръсваме брашното, наливаме бульона и варим, докато цвеклото омекне. После го претриваме през цедка, връщаме в бульона и подправяме с лимонов сок и сол на вкус.

Поднасяме борша горещ.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Начало