Продукти: (за 4-5 порции)
• 20-25 съвсем млади лозови листа
• перата на 3 стръка пресен лук
• 3 с.л. разтопено краве масло
• 3 с.л. препечено брашно
• 50 г фиде
• 2 жълтъка
• 3-4 с.л. сметана /или кисело мляко/
• копър
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на ситно перата на лука и ги задушаваме в маслото и 2 с.л. вода.
Щом се позадушат прибавяме препеченото брашно, разбъркваме и заливаме с 6 ч.ч. топла вода. Кипваме супата, слагаме нарязаните на ивички лозови листа и посоляваме.
След 10-15 мин прибавяме натрошеното фиде. Варим още 10 мин, след което застройваме супата с жълтъците, разбити със сметаната. Накрая поръсваме със ситно нарязан копър.
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...