Продукти: (за 4 порции)
• 500 г спанак
• 3 стръка пресен лук
• 1 к.ч. кускус
• 3 с.л. олио
• 1 бучка краве масло
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 6 ч.ч. вода
• 1 яйце
• 50 г кашкавал
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на дребно спанака и лука. Задушаваме ги до омекване в олиото, към което сме добавили 1 с.л. вода.
Заливаме с горещата вода, посоляваме и оставяме супата да заври. Прибавяме кускуса, а след като той се свари добавяме млякото и маслото.
Отстраняваме от огъня и застройваме с разбитото яйце. Преди поднасяне поръсваме с настъргания кашкавал и черен пипер на вкус.
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...