Кулинарни рецепти » Чорба от тиквички

 Чорба от тиквички

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг тиквички
• 2 домата
• 1 морков
• 1 глава лук
• 1 корен магданоз
• 5 твърдо сварени яйца
• 1 пакетче краве масло
• 3-4 с.л. кисело мляко
• магданоз, копър
• лимонов сок
• сол

Начин на приготвяне:

Обелваме тиквичките и отделяме сърцевината им. Нарязваме ги на парчета. Останалите зеленчуци нарязваме на дребно.

В отворена тенджера под налягане разтопяваме маслото и задушаваме лука, моркова и магданозения корен. Прибавяме тиквичките, наливаме 2 л вряла вода, посоляваме и сипваме доматите.

Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска намаляме огъня и варим 10 мин.

Подправяме готовата чорба с киселото мляко и поръсваме със ситно нарязани магданоз и копър. Поднасяме я, поръсена с нарязани на дребно твърдо сварени яйца.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Начало