Продукти: (за 4 порции)
• 2 връзки лапад
• 2 връзки киселец
• 1 връзка магданоз
• 1 връзка зелен лук
• 2 с.л. ориз
• 1 к.ч. настъргано сирене
• 2 яйца
• 1 к.ч. кисело мляко
• 2-3 с.л. олио
• джоджен
• копър
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме зелениите на ситно и ги задушаваме в сгорещената мазнина.
Щом поомекнат, наливаме 6 ч.ч. топла вода, посоляваме и варим на умерен огън.
Когато супата заври, сипваме ориза и доваряваме. Малко преди да отстраним от огъня прибавяме сиренето.
Изчакваме супата леко да поизстине и застройваме с разбитите в киселото мляко яйца.
Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязани джоджен и копър.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...