Кулинарни рецепти » Турен Тулузен

 Турен Тулузен
(Франция)

Продукти:

• 6 скилидки чесън
• 40 г гъша мас
• 2 яйца
• 1 филия бял хляб
• черен пипер, сол
• мас за пържене

Начин на приготвяне:

Изпържваме счукания чесън в гъшата мас, наливаме 6 ч.ч. вода и варим няколко минути. Разбиваме белтъците на сняг, прибавяме ги към супата и оставяме да се втвърдят.

Разбиваме жълтъците с малко супа и ги сипваме в тенджерата след като свалим супата от огъня. Подправяме с черен пипер и сол.

Нарязваме хляба на кубчета, запържваме го до златисто в малко мас, разпределяме го в чиниите за сервиране и заливаме със супата.

Автор: Александра Василева

Представяме Ви:

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Начало