Кулинарни рецепти » Супа от зрял фасул с грис

 Супа от зрял фасул с грис

Продукти:

• 150 г зрял фасул
• 1 главичка лук
• 1 с.л. масло
• 1/2 с.л. брашно
• 1/2 с.л. грис
• 150 мл прясно мляко
• 1 яйце
• ситно нарязан магданоз
• киселина по желание
• крутони за гарниране
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Сваряваме фасула в подсолена вода, отцеждаме и го пасираме.

Загряваме маслото и пържим в него до поруменяване брашното. Прибавяме гриса и пържим и него още 3-4 мин. Разреждаме с топлото прясно мляко, бъркайки непрекъснато, докато получим гладка каша.

Сваляме запръжката от котлона и я разбъркваме с бобеното пюре. Наливаме от водата, в която е врял фасулът, така че да получим желаната гъстота на супата и я клокваме още веднъж.

Оставяме я да поизстине и тогава я застройваме с разбитото в киселината яйце. Наръсваме с магданоз и гарнираме с крутони.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Начало