Продукти: (за 4 порции)
• 500 г домати
• 20 г краве масло
• 1 малка глава лук
• 1 парченце морков
• 1 парченце целина
• 1 магданозено коренче
• 1 л вода
• 150 г сметана
• 2 с.л. брашно
• магданоз, захар, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме зеленчуковите корени на парченца, заливаме ги с горещата вода и варим 30 мин на умерен огън, след което прецеждаме.
Нарязваме лука и доматите на ситно и ги задушаваме в маслото и малко вода. Щом омекнат, ги пресоваме.
Размиваме брашното в 2 с.л. студена вода, изсипваме го в бульона от корените и варим десетина минути. Накрая сипваме доматите, подправяме със захар и сол на вкус и варим още 5-6 мин.
Сваляме готовата супа от огъня, застройваме със сметаната и поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...