Кулинарни рецепти » Супа от спанак

 Супа от спанак

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г спанак
• 1 глава лук
• 1 морков
• 3 с.л. олио
• 25 г краве масло
• 1 к.ч. ориз
• 2 домата
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 яйце
• 1 с.л. брашно
• 6 ч.ч. вода
• джоджен
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на ситно моркова и лука и ги задушаваме до омекване в олиото и 1 с.л. вода. Прибавяме ситно нарязания спанак заливаме с предварително загрятата вода и се варим 10 мин.

Прибавяме ориза и нарязаните на кубчета домати. Посоляваме и доваряме супата. Накрая подправяме с маслото, сваляме от огъня и застройваме с варена застройка от брашното, киселото мляко и яйцето.

Застроиката приготвяме като разбиваме яйцето заедно с киселото мляко и брашното. Разреждаме с част от супата и загряваме на огъня при непрекъснато бъркане. След това постепенно сипваме в тенджерата като непрекъснато разбъркваме супата.

Поднасяме супата, поръсена с черен пипер и джоджен.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Начало