Кулинарни рецепти » Македонска супа със зрял фасул и зеленчуци

 Македонска супа със зрял фасул и зеленчуци

Продукти:

• 1 ч.ч. зрял фасул
• 2 моркова
• 1 тиквичка
• 1 домат
• 1 парче прясно зеле
• 1 шепа коприва
• 2-3 стръка пресен чесън
• 4 с.л. зехтин
• 1 щипка розмарин
• сол

Начин на приготвяне:

Накисваме боба за една нощ в топла вода. На сутринта го изплакваме и го варим с 1 л прясна вода, докато омекне.

Нарязваме морковите и чесъна на дребно и ги запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме обеления и настърган домат и посоляваме.

Сипваме сместа при боба и варим десетина минути на тих огън. После прибавяме ситно нарязаната коприва, зелето – нарязано на ивички и нарязаната на кубчета тиквичка.

Варим още десетина минути и отстраняваме от огъня. Поръсваме готовата супа със стрит розмарин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Начало