Продукти: (за 4 порции)
• 2 глави лук
• 1 к.ч. ориз
• 1 с.л. брашно
• 2 с.л. олио
• 1 ч.л. стрита чубрица
• 2-3 ч.л. оцет
• сол
Начин на приготвяне:
В 1 л вряща подсолена вода слагаме ситно нарязания лук и ориза. Варим на умерен огън.
След 20 мин прибавяме брашното, препечено и запържено в олиото. Поръсваме с чубрицата и варим на умерен огън, докато се свари оризът.
Отстраняваме от огъня и подправяме с оцета.
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...